Jurian aan het woord - Start van de voorverkoop

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 09:00

Na maanden aan voorbereiding is het eindelijk zo ver! De voorverkoop is van start. Vandaag is het een speciale dag, daarom willen we jullie meenemen in het verhaal achter AvontuBier hoe is het tot stand gekomen? Waarom is deze onderneming gestart? En wat zijn de doelen van deze jonge ondernemers? Vandaag is Jurian Poortvliet aan het woord in deze blog. 

De oorsprong van AvontuBier ligt op een mooie nazomerse dag. Niels en ik waren beiden aan een meewerkstage bezig, tot Niels mij op een vrijdag opbelde. We moesten nog steeds een keuze maken voor een minor. Innovative Entrepreneurship leek ons beide wel een interessante keuze, al wisten we in eerste instantie niet met wat voor business idee we moesten komen.

 

In het telefoongesprek gingen we eens op een rijtje zetten wat onze hobby’s waren. Hier waren flinke overeenkomsten. Beide zitten we op voetbal. We vinden het geweldig om deze sport te beoefenen, maar er is ook een fenomeen wat men de 3e helft noemt, die was voor ons eigenlijk het leukst. Beide houden we wel ervan om bier te drinken. Het lekkerste vinden we een ambachtelijk speciaal biertje. Dit is hoe heel kort beschreven hoe AvontuBier tot stand is gekomen.

 

In de zomer drink ik zelf graag een blond biertje, en in de winter een wat zwaarder biertje in de vorm van een tripel. In de zomer is het lekker om met een blond biertje, met wat frisse smaken, de dorst te lessen. Alleen was er eigenlijk in mijn ogen nog iets wat ontbreekt. Vaak vond ik bij de grotere blond merken dat je deze na een aantal ‘beu’ bent. Ik was op zoek naar een fris blond biertje waarvan je eigenlijk geen genoeg kunt krijgen. Deze gedachte was voor mij heel belangrijk bij het brouwen van ons eigen speciaal biertje.  Daarnaast was het belangrijk dat het bier lokaal gebrouwen is. Met dit biertje willen we mensen de frisse smaken van Zeeland laten proeven.

 

Door de opleiding heen heb ik al verschillende projecten samen met Niels gedaan, die allemaal heel goed zijn afgelopen. Daarom denk ik dat dit de ideale zakenpartner is. We weten inmiddels wat onze sterke punten zijn, en bij beide zijn deze anders, waardoor we elkaar kunnen aanvullen. Hierdoor ben ik er ook van overtuigd dat AvontuBier een succes gaat worden!


Reactie plaatsen

Reacties

Mol
2 jaar geleden

S mooi